Droneinformasjonen jeg ikke trengte

Eposten fra FAA

Som nyfrelst droneeier er det en problemstilling som overskygger alle andre: Hvor kan jeg fly dronen min? Det blir stadig vanskeligere å fly drone lovlig her i landet. Hensynet til flytrafikk, naturen og andre mennesker går naturlig nok foran leketøyet mitt. I USA har de andre utfordringer: På torsdag sendte amerikanske luftfartsmyndigheter ut en påminnelse om at det er forbudt å fly droner med påmontert våpen.

Jeg hadde med dronen på ferie til USA nylig, og måtte derfor registrere meg som droneeier hos Federal Aviation Administration (FAA). Torsdag fikk jeg en epost med påminnelse om at jeg ikke har lov til å montere skytevåpen, bomber, fyrverkeri, flammekaster eller andre farlige innretninger på dronen. Den så jeg ikke komme!

Et Google-søk viser imidlertid at FAA ikke har tatt advarselen ut av luften. I USA kan du nå kjøpe drone med flammekaster og videoer viser droner med påmontert pistol som avfyres i luften. Ved første øyekast en kuriositet, men sett i lys av massedrapene den siste tiden, ganske skremmende.

Vi får være fornøyde med at vi lever i et land hvor de største dronepoblemene irriterende summing på varme sommerdager og overivrige dronepiloter som ikke alltid evner å holde seg unna flyplasser.

Jeg lover herved at min lille Mavic Air alltid vil være våpenfri.

You may also like...

2 Responses

  1. Killer drones blir på mange måter eksemplifisert i den tredje «…has fallen»-filmene, som kommer på kino nå snart. Angel has fallen. https://www.youtube.com/watch?v=BjXMqk-M7Sw Og killer drones er ikke noe nytt, men kommer til å bli brukt i mye større grad fremover for militære formål. Kombiner kommersielle «hobby»-droner med 3D-printa våpen og bomber for å «self destruct» etter at målet er tilintetgjort, så har du en god grunn til å utstede et forbud mot slike droner. Drapsordren vil bli bestilt via The Dark Web og betalt med krypto, og dronene vil finne sitt mål med AI og ansiktsgjenkjenningsteknologi. Fet fremtid, eller hva?

    • slindbla sier:

      Det er et skremmende scenario. Vi får håpe at vi slipper å forholde oss til de problemstillingene her til lands.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.