Dette er nye Facebook

FB_newsfeed01 Snart får vi alle den nye nyhetsstrømmen (newsfeed) på Facebook. Newsfeed ble lansert i 2006, og har stort sett vært uforandret siden 2009 (i hvert fall utseendemessig. Innholdet i nyhetsstrømmen har vært justert jevnlig.)

Men nå har newsfeed vært under kniven, og vil snart fremstå i helt ny drakt. Den mest synlige endringen er at newsfeed får større plass på skjermen, og at bilder, hendelser og linker du deler vil bli mer synlige og inneholde mer informasjon.

Bilder utgjør omtrent halvparten av innholdet som postes på Facebook, og disse vil nå vises nesten 50% større enn de gjør i dag. Bredden på bilder i nyhetsstrømmen vil nå være 552px.

Venner vises nå med coverbilde

Venner vises nå med coverbilde

Andre hendelser vil også bli mer synlige. Nye venner vil vises med både profilbilde og toppbilde. Eksterne lenker vil vises med større bilde og mer informasjon, og det samme gjelder aktiviteter, statusoppdateringer og så videre. Et eksempel på dette er at sider en bruker liker nå vil bli presentert med sidens toppbilde (coverbilde).

FB_newsfeed04En annen viktig endring er introduksjonen av flere ulike strømmer (feeds). Facebook har blitt kritisert for å ikke la brukerne selv kontrollere hva som er synlig i nyhetsstrømmen Det svarer de på ved å introdusere et helt sett med nye strømmer. Blant disse er:

 • Nyhetsstrømmen – du vil fortsatt ha den «vanlige» nyhetsstrømmen hvor innholdet er bestemt av hva Facebook tror du helst vil se.
 • Alle venner – vil vise deg alle oppdateringer fra alle dine venner i kronologisk rekkefølge.
 • Nære venner – viser deg alle oppdateringer fra de du har merket som nære venner.
 • Nyeste oppdateringer – viser nyhetsstrømmen din i kronologisk rekkeførlge.
 • Følger – gir deg alle oppdateringer fra sider og personer du følger.
 • Bilder – gir deg alle bilder som postes av venner og sider du følger
 • Musikk – viser alle musikkoppdateringer fra vennene dine og relevant tilleggsinformasjon
 • Spill – spilloppdateringer fra vennene dine

FB_newsfeed03Den tredje store nyheten er at Facebook nå vil bli mer likt på PC, nettbrett og mobil. I praksis vil det si at en del av elementene fra mobil- og nettbrett-versjonene vil brukes i «vanlige» Facebook også, og at innholdet i nyhetsstrømmen vil se mer likt ut på de ulike plattformene.

Mest synlig blir den mørkegrå menyen i venstre kolonne som vi kjenner fra mobilversjonen av Facebook nå også vil dukke opp på PC.

Facebook vil starte oppgraderingen av nyhetsstrømmen med en gang, men vil som vanlig starte forsiktig. Det vil si at noen utvalgte brukere vil få tilgang først, og så vil vi andre bli oppgradert etterhvert.

Vil du lese mer om nye Facebook newsfeed og sette deg på venteliste for å bli oppgradert, så kan du gjøre det her.

Har du fått den nye newsfeed ennå?

 

You may also like...

1 Response

 1. 8. mars 2013

  […] Jeg begynner å bli gammel, og klarer ikke henge med. For sikkerhetsskyld tar jeg en kikk på en blogg jeg pleier være innom en gang eller to i uken, og får svar på det jeg lurer på ang. Facebook. […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.