Ikke «bruk Facebook som [siden din]»

Hver uke har jeg spørsmål fra kunder som opplever problemer som skyldes at de bruker Facebook som siden sin. Mange tror at de må velge «Bruk Facebook som [siden din]» for å administrere en side. Det er feil!

Når du bruker Facebook som siden din, så mister du mange av de mulighetene du har når du bruker Facebook som deg selv. Du har ikke tilgang til vennene dine, tidslinjen din, bildene dine osv. Du har heller ikke tilgang til innhold i applikasjoner o.l.

Du bør derfor administrere siden din som deg selv, ikke som siden din.

Med noen få unntak kan du gjøre all administrasjon av siden din som deg selv. Du kan publisere innhold, dele innhold, kommentere innhold og like innhold på siden din som om du er «siden din».

For å gå til siden din som deg selv så kan du enten skrive navnet på siden i søkefeltet, eller klikke på sidenavnet under «Sider» i venstrekolonnen.

For å bestemme om du publiserer, deler, kommenterer og liker som deg selv eller «siden din», bruker du funksjonen «Talerør» øverst på siden. Den viser en lyseblå linje som forteller om du opptrer som deg selv eller som siden din. Hvis du vil bytte, så klikker du bare på «Bytt til…»

(Hvis den lyseblå linjen ikke vises, så klikk på knappen «Talerør» for å vise den.)

Bruk «Talerør» for å bestemme hvem du publiserer som. Nå publiserer jeg som siden min (Areca).

Med et klikk kan jeg bytte «talerør», så jeg publiserer som meg selv isteden.

Det eneste unntaket er hvis du ønsker å publisere, kommentere eller like på andres sider som «siden din». Da må du bruke Facebook som «siden din».

Gjør det derfor til en vane å administrere siden din på Facebook som deg selv.

 

You may also like...

Skriv en kommentar